Hastanemiz

Refik ve Saime Koyuncu Kimdir?

Refik Koyuncu 1936 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğdu.İlkokulu bu ilçede tamamladı.Amcasının yanında ticarete atıldı. Kumaş ticareti ve terzilikle bir müddet uğraştıktan sonra askerlik görevini Kütahya'da yaptı.1962 yılında Saime Koyuncu hanım ile hayatını birleştirdi.1964 yılında Kadınhanı ilçesinde ilk akaryakıt istasyonunu açtı.1972 yılına kadar başarılı çalışma ile akaryakıt istasyonu sayısını çevredeki ilçeler ile birlikte dorde yükseltti.

1975 yılından itibaren Ercanlar Otomotiv Tic.San.A.Ş'nin Konya ve havalisi MAN yetkili satıcılığını üstlendi.Üstün çalışma azmi ile bu sektörde de kısa zamanda başarıyı yakalayıp 1977 yılından başlamak üzere Türkiyede MAN kamyon ve otobüslerinin en çok satı yapan bayisi oldu. 1981 yılındaTürkiye'de nakliye sektöründeki açığı görerek uluslararası nakliye,ithalat-ihracat alanlarında iştigal etmek üzere Koyuncu Nakliye Pazarlama ve Ticaret A.Ş. yi kurdu. Bu alanda da zirveye ulaşarak Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında 250 araçlık filosu ile ilk sıralara yerleşti. 1983 yılında aile şirketi olan Koyuncu Akaryakıt San. ve Tic. A.Ş'yi kurarak ticari hayatını hizmet sektöründe çocukları ile "HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR" anlayşı ile sürdürmeye devam etti. 1986 yılında Renault-Mais Motorlu Araçlar A.Ş'nin Konya ve havalisi bayiliğini aldı.Uzun yıllar boyu Türkiye'de en yüksek satış başarılarını elde etti.Bu arada akaryakıt istasyonu ağını genişleterek Konya merkezinde iş hacmi yüksek dört adet akaryakıt istasyonun daha faaliyete geçirdi. 2002 yılında Tofaş FIAT'ın Konya ana bayiliğini aldı.Hizmetleri daha iyi şekilde verebilmek adına,ülkemizde sıralamaya girebilecek Konya Tofaş Plaza,Konya MAN plaza ve İzmir MAN plaza binalarını faaliyete geçirdi. 2005 yılında dünyanın en büyük ikinci tuzlu gölü olan Tuz Gölü'nden Kaldırım Tuzlası'nın 40.700.000 $ bedel ile 26 yıllığına işletmesini aldı. Dünyada %98.6 saflık oranında tuz üretimi sağlanan gölümüzde, minerallerle dolu tuzunu ve çamurunu tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalara halen devam edilmektedir. 2007 yılında Doğuş Holding,Afken Holding,Tüvsud konsorsiyumlarının 613.000.000 $ bedel ile özelleştirme idaresi bşkanlığından aldığı Türkiye geneli araç muayene yapım ve işletim işini 82.000.000 $ lık yatırım ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde toplam 20 istasyonun işletim hakkını aldı. Konya Ticaret Odası'ndan vergi rekortmeni olarak 12 kez altın madalya aldı.Çok sayıda öğrenciye eğitim bursu sağlayan,birçok ihtiyaç sahibine yardım eden hayırsever Refik Koyuncu 2008 yılında doğduğu yere hastane yapma hayalini gerçekleştirme fırsatı bularak 2.600.000 ₺ maliyet ile Kadınhanı Refik Saime Koyuncu Devlet Hastanesi'ni yaptırdı. 820 kişilik çalışanı ile faaliyetlerini sürdüren Koyuncu A.Ş'nin yönetim kurulu başkalığını görevini sürdürürken, 2010 yılında vefat etmiştir. Saime Koyuncu 1945 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğdu.İlkokulu bu ilçede tamamladı.1962 yılında Refik Koyuncu bey ile hayatını birleştirdi.Kendisini çok sayıda ihtiyaç sahibi insana yardım etmeye adayan hayırsever Saime Koyuncu 2008 yılında doğduğu yere hastane yapma hayali olan Refik Koyuncu ile bu hayallerini gerçekleştirme fırsatı bularak Kadınhanı Refik Saime Koyuncu Devlet Hastanesi'ni yaptırdı.

15 Eylül 2023